V tomto roku sme sa znovu zúčastnili medzinárodnej súťaže v Českých Budějoviciach v rámci INTERNATIONAL BEER FESTIVAL. No a ako sme obstáli?

          

 

Napriek tomu, že naša cesta za ocenením začala trošku kostrbato - pokazené auto a tým spôsobený neskorý príchod na vyhlásenie :) ....ocenenia sme získali a prevzali si ich priamo v Českých Budějoviciach.

Obhájili sme si minuloročné ocenenie pre SIGELSBERG CIDER POLOSLADKÝ, ktorý získal aj tento rok prvé miesto ZLATÚ PEČAŤ v kategórii Tradičný cider. Tento cider vyrábame tradičným procesom fermentácie zo 100% jablčnej šťavy, niekoľko násobným stáčaním, filtráciou. Celý proces trvá min. 6 - 12 mesiacov. Pri plnení do fliaš je sýtený CO2. Tento druh cideru ponúkame vo fľašiach o objeme 0.275 L, alebo v sudoch na čapovanie.

A zároveň sme získali STRIEBORNÚ PEČAŤ pre SIGELSBERG CIDER ŠPECIÁLNA EDÍCIA v tej istej kategórii Tradičný cider. Ako už jeho názov napovedá, ide o cider, ktorý vyrábame špeciálnou metódou, podobnou tradičnej výrobe "champagne". Ide o fermentáciu priamo vo fľaši, kedy cider nie je filtrovaný. Cider kvasí priamo v 0,75L fľaši cca 1 rok, čím si vytvára vlastné bublinky a získava tak špecifickú chuť. Vyrába sa tak isto zo 100% jablčnej šťavy. Ide o suchý, výrazne šumivý cider.

Do súťaže bolo prihlásených 18 rôznych vzoriek, spomedzi ktorých sme získali hneď prvé 2 miesta. Je to niečo úžasné. Spätnú väzbu, ktorú v poslednej dobe dostávame či už vo forme ocenení, alebo pozitívnych reakcií od našich zákazníkov, nás ženú dopredu a dávajú nám silu s radosťou pokračovať v tom čo robíme.

Ďakujeme všetkým priaznivcom. Sľubujeme, že nepoľavíme a naším záväzkom na tento rok, ale aj ďalšie, je získať stále lepšie ocenenia.

 

 

O nás

Sme rodinná firma, ktorá s láskou a trpezlivosťou vyrába prírodný, nepasterizovaný cider. Nápad vyrábať cider vznikol v roku 2011 na chalupe v Štiavnických Baniach, odkiaľ pochádza aj názov značky. Naša výroba je zameraná na kvalitu, z lokálnych surovín, bez umelých príchutí a farbív. Cider vyrábame fermentáciou 100% jablčnej šťavy, niekoľkonásobnou filtráciou a následným dozrievaním minimálne pol roka.

 

KTO SME

ČÍM SME VÝNIMOČNÍ

NÁŠ PRÍBEH

 

 

 

Napíšte nám

Email:
Predmet:
Správa: